• OBJAVLJENO: 03.10.2013.
Program razvoja turizma Ministarstva za privredu za 2013.godinu
Podrška projektima općina za poboljšanje javne turističke infrastrukture

Copy of IMG_4434Ministar za privredu Demir Imamović potpisao je danas sa predstavnicima općina u sastavu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde ugovore za realizaciju projekata iz Programa razvoja turizma za 2013.godinu.

Za unprjeđenje turističke infrastrukture ukupno je izdvojeno 60.000 KM, odnosno po 20.000 KM za svaku općinu za uređenje jedne turističke lokacije unutar svake općine koja je podesna za razvoj turizma. Riječ je o projektima uređenja lokacija na rijeci Drini, u općinama Goražde i Foča-Ustikolina, dok općina Pale-Prača ima namjeru poboljšati turističku infrastrukturu za zimski turizam na Krivoj Dragi.

„U  budžetu za 2013.godinu planirano je 100.000 KM za podršku projektima razvoja turizma. Pored  podrške općinama, mi smo podržali turizam još kroz dva programa. To su program razvoja poduzetništva i obrta, gdje smo pomogli turističke djelatnike po pitanju kategorizacije turističkih objekata i program podrške  privrednim  subjektima koji  imaju  više od pet  uposlenih, s ciljem razvoja kapaciteta za smještaj i boravak turista.

Implementacija ovih projekata će započeti odmah nakon potpisivanja ugovora, a sredstva će, mi se nadamo, biti operativna do kraja ovog mjeseca. Nažalost, sa ovim projektima se zbog nedostatka sredstava kasnilo. Mislim da njihova realizacija neće biti dovedena u pitanje, a da li će se to završiti u ovoj ili u narednoj godini, nije toliko bitno koliko je bitno da  će se oni realizovati i da će efekti biti vidljivi“- naglasio je ministar za privredu Demir Imamović.

Copy of IMG_4438

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.