• OBJAVLJENO: 04.10.2013.
Popis stanovništva na području BPK Goražde
Nema većih problema

baner

Popis stanovništva na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde provodi se bez većih problema.

Kako ističe načelnica Ureda za statistiku za područje Bosansko-podrinjskog kantona i član Kantonalne popisne komisije Sabaheta Jusufović, sve tri općinske popisne komisije obezbijedile su adekvatan prostor za odlaganje i čuvanje popisnog materijala.

Popisivači dnevno šalju u Call centar Agencije za statistiku BiH SMS poruke o urađenom tokom dana, broju popisanih osoba, domaćinstava i stanova.

Prema ovim podacima, u prva dva dana popisa u općini Goražde popisano je 3960 osoba, 1511 domaćinstava i 1913 stanova, u općini Foča-Ustikolina 575 osoba, 192 domaćinstva i 244 stanova, a u općini Pale-Prača 281 osoba, 92 domaćinstva i 220 stanova.

Manje probleme prilikom popisa, ističe načelnica Ureda, na licu mjesta rješavaju općinske popisne komisije. One su organizirale prijevoz popisivača do udaljenih i nepristupačnih mjesta na području BPK i njihova su podrška cijelo vrijeme.

Za praćenje toka popisa na terenu angažovani su općinski, entitetski i državni instruktori, kao i predstavnici međunarodnog IMO tima.

Za sva pitanja vezana za popis građani mogu da se obrate popisnim komisijama lokalne samouprave ili ovlaštenim predstavnicima statističkih institucija. Njihova sjedišta su u prostorijama za prijem stranaka u zgradama općina Goražde, Foča-Ustikolina i Pale-Prača.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.