• OBJAVLJENO: 07.10.2013.
Ministarstvo za boračka pitanja i Koordinacija boračkih udruženja BPK
U srijedu 9. oktobra obilježit će se 18. godišnjica pogibije rahmetli Zaima Imamovića

2

Memorijalni nogometni turniri posvećeni formiranju 1., 2. i 4. bataljona 1. Drinske brigade koji su započeli juče, a završavaju sutra, uvod su u obilježavanje godišnjice pogibije bivšeg ratnog komandanta rahmetli Zaima Imamovića.

Ostale aktivnosti na obilježavanju godišnjice njegove pogibije održat će se u Sarajevu, odnosno na prostoru Sarajevskog kantona, a na današnjem sastanku Organizacionog odbora dogovoreni su i posljednji detalji oko obilježavanja ovog datuma.

– Kao i svake godine, odavde je planiran polazak dva autobusa. Od toga, jedan je autobus učenika, a drugi saboraca, simpatizera i rodbine tako da svi koji su zainteresovani mogu doći da se prijave u Udruženje zlatnih ljiljana ili da dođu na lice mjesta, u srijedu 9. oktobra 2013. godine u 08.30 sati na Trg branilaca – kazao je, predsjednik Udruženja „Zlatni ljiljan“ BPK Derviš Hadžić Dedo.

Copy of IMG_4460

Polaganje cvijeća na mezar rahmetli Zaima Imamovića planirano je u koordinaciji sa Sarajevskim kantonom, kao i akademija koja će se održati u Domu mladih Centra Skenderija.

U sklopu ovih aktivnosti, planiran je i obilazak mezarja u Pazariću te polaganje cvijeća na spomen obilježju na Dujmovskim brdima.

– Godinama obilježavamo ovaj datum, ali od ove godine on se po prvi put i zvanično nalazi u Kalendaru obilježavanja značajnih događaja i datuma BPK Goražde. Sve pripreme su obavljene i ostaje jedino da pozovemo naše sugrađane i saborce rahmetli Zaima Imamovića da prekosutra, zajedno sa nama prisustvuju protokolarnom obilježavanju godišnjice pogibije – istakao je ministar za boračka pitanja u Vladi BPK Zijad Briga.

U narednoj godini konačno bi trebala biti realizovana i ideja izgradnje spomen obilježja posvećenog rahmetli Zaimu.

– Mi smo uradili sve pripreme oko nabavke zemljišta, usvajanja idejnog rješenja i ostalog. Spremno je u budžetu za narednu godinu, planirat ćemo sredstva i nadam se da ćemo sljedeće godine povodom ovog datuma otvoriti spomen obilježje jednom od najzaslužnijih ljudi za odbranu ovih prostora – poručio  je ministar Briga.

Copy of IMG_4455

Program obilježavanja godišnjice pogibije komandanta 1. drinske brigade Zaima Imamovića

 

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.