• OBJAVLJENO: 07.10.2013.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala 48.redovnu sjednicu
Usvojena Odluka o pokretanju postupka za izmjenu i dopunu Budžeta BPK Goražde za 2013.godinu

 Copy of IMG_4441

Na današnjoj 48.redovnoj sjednici Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde usvojila je  Odluku o pokretanju postupka za izmjenu i dopunu Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2013.godinu.

U skupštinsku proceduru, nakon usvajanja, Vlada je  uputila informaciju Ministarstva za privredu o realizaciji Akcionog plana za sigurnije odvijanje saobraćaja na cestama Bosansko-podrinjskog kantona Goražde «2008.-2013» .

Vlada je danas odobrila i Program utroška sredstava-Podsticaj za šumarstvo za 2013.godinu Ministarstva za privredu, u vrijednosti od 28.000 KM.

Odobren je takođe i Program obilježavanja 18-te godišnjice pogibije komandanta 1. drinske udarne brigade Armije BiH Zaima Imamovića kojeg je kandidovalo Ministarstvo za boračka pitanja.

Premijer BPK Goražde dobio je saglasnost Vlade na potpisivanje Ugovora o pružanju usluga realizacije nastavnih aktivnosti dislocirane nastave Mašinskog fakulteta na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde sa Mašinskim fakultetom Univerziteta «Džemal Bijedić» u Mostaru.

Na današnjoj sjednici, Vlada je usvojila je i Odluku o odobravanju novčanih sredstava za obezbjeđivanje alternativnog smještaja kroz nadoknadu za kiriju za mjesec septembar 2013.godine, kao i Odluku utvrđivanju standarda i kriterija za imenovanje u Nadzorni odbor Agencije za privatizaciju u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.