• OBJAVLJENO: 08.10.2013.
Skupština BPK Goražde
Održan nastavak 26. redovne sjednice Skupštine

Copy of IMG_4503

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala je danas prvi nastavak 26. redovne sjednice.

Svečanu zakletvu položio je novi poslanik Socijaldemokratske partije u Skupštini BPK Goražde g-din Ferid Hasković.

Usvojen je dnevni red sa 17 tačaka.

U toku Vladinog sata poslanici u Skupštini BPK Goražde osvrnuli su se na novi Zakon o pripadnosti javnih prihoda, a šestomjesečni izvještaji o radu javnih ustanova i javnih preduzeća, izvršavanje obaveza Vlade i kantonalne Radio-televizije po potpisanom Sporazumu, rad fakulteta, zapošljavanje i povećano otpuštanje uposlenih u školstvu, usklađivanje plata sa troškovima života, kriteriji za isplatu grantova općinama i troškovi komisija, dio su pitanja na koje je djelimično odgovoreno.

U nastavku sjednice, Skupština je usvojila Zakon o administrativnim taksama, kao i zakone o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju i Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom BPK Goražde.

Utvrđen je i Nacrt zakona o državnoj službi BPK Goražde, a rasprave po nacrtu ovog zakona održat će se u sve tri općine BPK Goražde u roku od 45 dana.

Na današnjoj sjednici Skupština je donijela i Odluke o preuzimanju prava i obaveza osnivača i usklađivanju organizacije poslovanja JZU Kantonalna bolnica Goražde i JU Zavod za javno zdravstvo.

Sjednica Skupštine prekinuta je u večernjim satima, a datum održavanja njenog drugog nastavka utvrdit će Kolegij Skupštine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.