• OBJAVLJENO: 09.10.2013.
Saradnja Vlade BPK, kantonalnog MUP-a, privrednih subjekata i Općine Goražde
Zajedničkim naporima osigurani uslovi za efikasniji rad policije

IMG_4516

Pripadnici policije Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde, Sektora kriminalističke policije i Jedinice za podršku nedavno su dobili nove komplete ljetne i zimske uniforme te četiri bicikla za potrebe policijske biciklističke patrole.

U zgradi Ministarstva trenutno su u toku i građevinski radovi na rekonstrukciji dijela objekta radi izgradnje šalter sale.

Tim povodom, u prostorijama MUP-a organizovana je prezentacija nove opreme te ceremonija dodjele zahvalnica svima koji su učestvovali u opremanju policije i obezbjeđenju sredstava za rekonstrukciju dijela objekta MUP-a.

Sredstva za opremanje pripadnika policije i rekonstrukciju zgrade, pored Vlade i resornog ministarstva, obezbijedili su goraždanski privredni subjekti i Općina Goražde.

IMG_4519

– Što se tiče građevinskih radova, pomoć su nam pružile firme „Okac“, „Goraždestan“, i  „Bekto precisa“ koja je za ovu etažu zgrade obezbijedila 300 kvadratnih metara laminata. Općina Goražde, te firme „Pobjeda Technology“ i JP „ Bosansko-podrinjske šume“ izdvojile su sredstva za nabavku četiri bicikla za patrolnu službu. Početkom ove godine jedan policijski službenik počeo je patrolirati na ovom prijevoznom sredstvu, što se pokazalo jako učinkovitim, kako zbog mobilnosti policajca, tako i za obavljanje drugih poslova,  prvenstveno na regulaciji saobraćaja u mirovanju. Uz ranije donirani čamac iz firme „Prevent“, vrijednost ovih donacija iznosi 12.000 KM. U narednoj godini planiramo nabaviti 30 kompleta uniformi za jedinicu koja se bavi sprječavanjem nereda – kazao je ministar unutrašnjih poslova BPK Goražde Nermin Džembegović.

IMG_4524

Na pruženoj pomoći, u ime Vlade BPK Goražde, zahvalio se premijer Emir Frašto, dok su resorni ministar Nermin Džambegović i komesar Uprave policije kantonalnog MUP-a Ešef Hurić uručili zahvalnice i prigodne poklone svima koji su finansijski pomogli realizaciju ovih aktivnosti.

– Možemo mnogo više uraditi zajedno, ako budemo svi izvršavali svoje zadatke. Investitori koji dolaze da investiraju žele da je bezbjednosna situacija na zadovoljavajućem nivou da bi njihova sredstva bila sigurna. Tu je veliki iskorak, u međunarodnim studijama naš kanton obilježen je  kao područje sa izuzetnom bezbjednosnom i sigurnosnom situacijom – poručio je premijer BPK Goražde Emir Frašto.

Do kraja godine planiran je i završetak radova na izgradnji šalter sale koja će građanima omogućiti efikasnije ostvarivanje njihovih prava, a vrijednost ovog projekta iznosi 100.000 KM.

IMG_4531

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.