• OBJAVLJENO: 10.10.2013.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala 50.redovnu sjednicu
Neophodna zaštita vodnog pojasa rijeke Drine od nelegalne gradnje objekata

Copy of IMG_4627

Na današnjoj 50.redovnoj sjednici Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde usvojila je   prednacrt Prostornog plana za područje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Razmatrana je i Informacija Ministarstva za privredu o realizaciji Projekta rekonstrukcije i modernizacije postrojenja za obradu tehnoloških otpadnih voda u industrijskoj zoni «Pobjeda». Kako je istaknuto u informaciji, aktivnosti na realizaciji ovog projekta ponovo su započele nakon kraćeg zastoja zbog otkazivanja postupka o dodjeli ugovora i obnove javnog poziva te korekcije tenderske dokumentacije Projekta tehnoloških otpadnih voda. Ovaj projekt dobio je plaketu Fonda za zaštitu okoliša i izabran je među sedam najboljih u BiH koji se odnose na zaštitu okoliša.

O postojanju potrebe zaštite vodnog pojasa rijeke Drine i sačinjavanju cjelovite informacije o poduzetim aktivnostima kantonalnih ministarstava privrede, unutrašnjih poslova i pravosuđa na sprječavanju nelegalne gradnje objekata u vodnom pojasu Drine, razgovarano je u nastavku sjednice.

Vlada je usvojila zaključak o utvrđivanju Nacrta odluke o davanju saglasnosti Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za pokretanje postupka kupovine poslovnog objekta za smještaj institucija koja se finansiraju iz Budžeta BPK, koji je upućen Skupštini BPK na odobravanje.

Vlada je usvojila takođe i Izvještaj Zavoda zdravstvenog osiguranja o izvršenju Finansijskog plana Zavoda za period 01.01-30.06.2013.godine.

Premijer BPK dobio je saglasnost Vlade na potpisivanje anex-a generalnog ugovora o realizaciji nastavnih aktivnosti dislocirane nastave u Goraždu, sa Pravnim i Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu i Fakultetom informacijskih tehnologija Univerziteta «Džemal Bijedić» u Mostaru.

Vlada BPK sufinansiraće i projekt „Povećanje energetske efikasnosti u javnim objektima na području Federacije BiH“. U ovaj projekt kojeg realizuju UNDP i Fond za zaštitu okoliša, biće uključena i OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ iz Goražda.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.