• OBJAVLJENO: 21.10.2013.
Drugi nastavak sjednice
Okončano 26. redovno zasjedanje Skupštine BPK Goražde

Copy of IMG_4678

U nastavku 26. redovne sjednice Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde usvojila je Izvještaj o utrošku tekuće budžetske rezerve za period 01.01-30.06.2013. godine.

Skupština je usvojila i izvještaje o radu osnovnih i srednjih škola za 2012. godinu, sa izvještajima o uspjehu učenika u učenju i vladanju za II polugodište školske 2011/2012. godine i I polugodište 2012/2013. godine.

Na prijedlog poslanika Redža Bašića, u sklopu ovih dviju tačaka donešen je i zaključak da se finansijski izvještaji i izvještaji o radu škola ubuduće razmatraju odvojeno tj. da se finansijski izvještaji razmatraju za kalendarsku, a izvještaji o radu za školsku godinu.

Skupština danas nije razmatrala Informaciju Kantonalnog tužilaštva o preduzetim mjerama na podizanju optužnica za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde u periodu 1992-1995. godina. Ova odluka donešena je zbog toga što sjednici nije prisustvovao predstavnik ovlaštenog  predlagača, te je odlučeno da se ova informacija razmatra na narednoj redovnoj sjednici Skupštine.

Skupština je razmatrala i primila k znanju Informaciju o stanju sporta u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde za period novembar 2011. – juni 2013. godine, Informaciju o procesu pridruživanja Evropskoj uniji Bosne i Hercegovine s aspekta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, te Informaciju Vlade Bosansko-podrinjskog katnona Goražde vezanu za Odluku o usvajanju Prostorne osnove Prostornog plana za područje Bosansko-podrinjskog katnona Goražde za period 2008-2028. godina.

U okviru ove tačke jednoglasno je prihvaćen prijedlog poslanika Kasima Brdara da se insistira na realizaciji ranije donešenog zaključka Skupštine kojim se utvrđuju smjernice za planska rješenja od ključne važnosti za budući razvoj Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, kao i na tome da Goražde u Prostornom planu FBiH ne bude svrstano u kategoriju C koju čine općinski centri, već u kategoriju B čime bi se omogućio dalji razvoj ovog grada kao kantonalnog i regionalnog centra.

Do kraja sjednice, Skupština je primila k znanju i Informaciju o strateškom planiranju te Informaciju o zdravstvenom stanju stanovništva u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde za 2012. godinu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.