• OBJAVLJENO: 23.10.2013.
Prigodnim programom obilježen 17. oktobar, Dan osoba sa cerebralnom paralizom

Copy of IMG_4732

U organizaciji Saveza udruženja osoba s cerebralnom paralizom F BiH i Udruženja oboljelih od cerebralne paralize i distrofije Goražde, danas je u Goraždu obilježen 17.oktobar, Dan osoba s cerebralnom paralizom, a ujedno i godišnjica Saveza udruženja osoba s cerebralnom paralizom FBiH.

U okviru programa obilježavanja, u  holu Centra za kulturu Goražde postavljena je izložba radova članova Udruženja te upriličen okrugli sto o temi „Inkluzija osoba s cerebralnom paralizom“ na kojem su učešće, pored predstavnika Saveza, uzeli i predstavnici vlasti. Na okruglom stolu predavanje o temi „Pristupačno stanovanje za osobe s cerebralnom paralizom“ održala je predsjednica Saveza prof. dr. Emira Švraka, a emitovan je i dio reportaže pod nazivom „Barijere“ .

Obilježavanje Dana osoba s cerebralnom paralizom nastavljeno je promocijom knjige pod nazivom „Dvije strane sreće“, čiji je autor Emira Švraka, predsjednica Saveza udruženja osoba s cerebralnom paralizom Federacije BiH.

Copy of IMG_4744

Ceremoniji obilježavanja prisustvovali su i premijer BPK Goražde Emir Frašto te ministri za zdravstvo i obrazovanje u Vladi, Gordana Oršolić i Dževad Adžem. Oni su u svom obraćanju, uz riječi podrške, istaknuli da finansijska podrška Vlade članovima ovog udruženja za njihov uporan i predan rad neće izostati ni u narednom periodu.

U znak zahvalnosti na dosadašnjoj podršci, Udruženje oboljelih od cerebralne paralize i distrofije BPK Goražde dodijelilo je premijeru i resornim ministarstvima zahvalnice, kao i Osnovnoj muzičkoj školi „Avdo Smailović“ u Goraždu, čiji su učenici svojim muzičkim numerama uljepšali današnje obilježavanje.

Kako je i najavljeno, godišnja Skupština Saveza, održaće se danas u prostorijama Udruženja oboljelih od cerebralne paralize i distrofije Goražde.

Copy of IMG_4736

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.