• OBJAVLJENO: 30.10.2013.
Pri kraju pripreme za prvi projekat javno – privatnog partnerstva u BPK
Stambena zgrada sa 38 stanova za mlade radnike

Lamela L1

Izgradnja stambene zgrade sa 38 stanova namijenjenih mladim radnicima prvi je projekat koji će biti realiziran na osnovu zakona o javno – privatnom partnerstvu u BPK Goražde. Njegova vrijednost, kako je kazao ministar privrede Demir Imamović iznosi 2.2 miliona KM, a izgradnja bi mogla početi odmah nakon što projekat odobre i poslanici u Skupštini i bude provedena procedura izbora privatnog partnera.

– Vlada je završila sve pripremne radnje, kupljeno je zemljište, izvršeno geo – mehaničko istraživanje, izrađena projektna dokumentacija, plaćena renta, urađeni idejni i glavni projekat i završen izbor izvođača radova i samo se čeka da nakon dobijanja skupštinske saglasnosti Komisija za koncesije raspiše javni poziv za izbor privatnog partnera koji je spreman da realizuje jedan ovakav projekat – kaže Imamović.

Po prvi put zajedno, kantonalna vlast i firme iz Goražda koje su već pokazale interesovanje na ovaj način će učestvovati u rješavanju stambenih problema radnika i njihovih porodica.

– To će biti najsavremenija zgrada u Goraždu, urađena po posljednjim, najstrožijim standardima po pitanju toplotne izolacije, grijanja, kvaliteta ugrađenih materijala, a izgradnja je planirana na veoma atraktivnoj lokaciji u samom centru grada – ističe Imamović.

Cijena kvadratnog metra stambenog prostora na kraju ne bi trebala biti veća od 1000 KM, a radnicima bi trebali biti dodijeljeni uz povoljne uvjete otplate.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.