• OBJAVLJENO: 01.11.2013.
Kantonalna bolnica Goražde dobila subspecijalistu kardiologa
Premijer BPK čestitao doktoru Adroviću na postignutom uspjehu

Copy of IMG_5030

Građani Bosansko-podrinjskog kantona Goražde moći će od ponedjeljka, uz uputnicu i mišljenje svog ljekara, koristiti usluge subspecijaliste kardiologa. Ovo visokocertificirano zvanje u oblasti liječenja bolesti srca i krvnih sudova stekao je specijalista interne medicine Mirzet Adrović, uposlenik Kantonalne bolnice Goražde.

Njega je danas primio premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašto i čestitao mu na steknutom zvanju, kojim se uveliko poboljšavaju usluge Kantonalne bolnice Goražde.

Mirzet Adrović subspecijalizaciju je okončao na Trećoj internoj klinici u Sarajevu, a dio staža obavljao na prestižnom centru za liječenje bolesti srca, „Centru za srce BH Tuzla”. Na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje stekao je znanja  i vještine za ultrazvuk srca, pregled ultrazvukom srca kroz jednjak, transtorakalnu ehokardiografiju, ergometriju te 24- satni holtermonitoring srčanog ritma.

Kantonalna bolnica Goražde, kako je danas istaknuto, posjeduje najsavremeniji aparat za ultrazvuk srca, pa će steknuto znanje subspecijalist kardiolog Adrović na najbolji način moći primjeniti. Uz nabavku holter aparata i sonde za ultrazvuk jednjaka, koji u konačnici ne koštaju mnogo, građani Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dobiće najkvalitetniju ultrazvučnu dijagnostiku srca, zbog koje više neće morati ići van ovog kantona.

Uz čestitke doktoru Adroviću na ovom uspjehu, premijer BPK Goražde Emir Frašto istaknuo je da su ovim otvorena vrata za saradnju sa svim klinikama za bolesti srca u BiH, budući da će goraždanski pacijenti moći u svome gradu dobiti kvalitetnu dijagnostiku.

Copy of IMG_5027

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.