• OBJAVLJENO: 12.11.2013.
Sastanak u Vladi Federacije BiH
Zaustaviti i kazniti bespravnu gradnju na rijeci Drini

11112013

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, direktor Porezne uprave Federacije BiH Midhat Arifović i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Ibrahim Tirak primili su juče u sjedištu Vlade u Sarajevu delegaciju Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koju je predvodio premijer Emir Frašto.

Cilj sastanka bilo je pronalaženje najoptimalnijih mjera da bi se zaustavile, kako je rečeno u pismu upućenom iz Vlade ovog kantona federalnom premijeru, „kriminalne aktivnosti vezane za nelegalnu gradnju u vodnom dobru i javnom vodnom dobru u vodotoku rijeke Drine, koje nadležne institucije Federacije BiH i ovog kantona, nažalost, nisu uspjele spriječiti“.

Povod za ovakvo obraćanje vlasti Bosansko-podrinjskog kantona je bespravna gradnja na rijeci Drini koju u proteklih nekoliko mjeseci provodi investitor Admir Radeljaš.

Zaključeno je da se provede zajednička akcija federalnih i kantonalnih organa kako bi se vodotok rijeke Drine zaštitio od dalje devastacije nelegalnom gradnjom i nezakonitom eksploatacijom materijala.

Premijer Nikšić i direktori Arifović i Tirak su obećali punu asistenciju kantonalnim organima kako bi se zaustavile ove nelegalne aktivnosti i dalje uništavanje vodotoka Drine.

Sastanku je prisustvovao i ministar za privredu BPK-a Demir Imamović.

www.fbihvlada.gov.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.