• OBJAVLJENO: 12.11.2013.
Vlada BPK finansira rekonstrukciju i modernizaciju lokalnih puteva na području općine Goražde
Uskoro potpisivanje sporazuma sa Općinom Goražde

20131106_141456

Prema Planu i programu Direkcije za ceste za 2013.godinu, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde putem transfera nižim nivoima vlasti finansiraće modernizaciju i rekonstrukciju lokalnih puteva u općini Goražde. Riječ je o putnim pravcima Mravinjac-Berič-Spahovići i Osanica-Ilovača-Brzača, za čiju je rekonstrukciju u Budžetu BPK Goražde planirano 570.000 KM.

Budući da je riječ o lokalnim putevima koji su u nadležnosti općine Goražde, sve pripreme za početak realizacije ovog projekta, kao i pripremu tenderske dokumentacije obavila je općina Goražde.

Tim povodom, juče je u Općini Goražde održan sastanak direktorice kantonalne Direkcije cesta Izete Jahić sa načelnikom općine Muhamedom Ramovićem, kojem su prisustvovali i predstavnici izvođača radova.

Prema riječima direktorice Jahić, na sastanku su precizirani detalji sporazuma između Vlade BPK i općine Goražde te dogovoreno da razliku u visini cijene radova na rekonstukciji ovih lokalnih puteva, koja je veća od planiranog iznosa od 570.000 KM, snosi općina Goražde.

Sporazum između Vlade BPK i Općine Goražde trebao bi uskoro biti potpisan, a nakon toga uslijediće i potpisivanje ugovora sa izvođačima radova koji su odabrani nakon provedene tenderske procedure.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.