• OBJAVLJENO: 13.11.2013.
Ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice BPK Goražde posjetila Kantonalnu bolnicu
Iskazano zadovoljstvo obavljenim poslovima na rekonstrukciji i dogradnji Kantonalne bolnice Goražde

Obilazak bolnice 1

Ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Gordana Oršolić posjetila je danas Kantonalnu bolnicu Goražde, gdje su pri kraju radovi na njenoj rekonstrukciji i dogradnji.

U pratnji direktora bolnice prim.dr. Fuada Rovčanina, ministrica Oršolić obišla je pacijente koji su prebačeni u rekonstruisani interni odjel na drugom spratu, kao i pacijente sa hirurgije koji su zbog radova na prvom spratu  privremeno smješteni u novoizgrađene prostorije na trećem spratu.

Pored prvog sprata, radovi se trenutno izvode i u prizemlju bolnice. Urgentni centar privremeno je prebačen u poliklinički dio, gdje se do završetka rekonstrukcije radi u otežanim uslovima.

Nakon obilaska Kantonalne bolnice, ministrica Gordana Oršolić izjavila je da je zadovoljna onim što je vidjela, posebno kvalitetom i dinamikom radova .

-Ogroman posao je urađen i vjerujem da će svi radovi biti završeni u dogovorenom roku. Posebno me raduje što će uporedo sa završetkom rekonstrukcije odjeli za pedijatriju i ginekologiju dobiti potpuno novu opremu zahvaljujući našem donatoru iz Turske, Doğa koledžu. Njihovi predstavnici, predvođeni izvršnim direktorom posjetiće nas u subotu i sretni smo zbog toga što im možemo pokazati odjele u koje će stići njihova oprema. U prizemlju se pravi novi dječiji odjel koji će po obimu i kvalitetu sigurno zadovoljavati sve potrebe- kazala je ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena i izbjegla lica Gordana Oršolić nakon današnjeg obilaska Kantonalne bolnice Goražde.

Podsjetimo, radove na rekonstrukciji i dogradnji Kantonalne bolnice Goražde finansira Turska  agencija za razvoj (TIKA) koja učestvuje sa 70% sredstava, dok je 30% sredstava obezbijedila Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Obilazak bolnice

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.