• OBJAVLJENO: 14.11.2013.
Obilježen 14. novembar, Svjetski dan borbe protiv dijabetesa
Prema podacima, na području BPK povećan broj oboljelih od dijabetesa

Copy of IMG_5222

U Goraždu je danas obilježen Svjetski dan borbe protiv dijabetesa. Tim povodom, u JU Dom zdravlja „Isak Samokovlija“ upriličena je edukativna radionica za ljude koji su suočeni sa dijabetesom kako bi uz stručne savjete mogli lakše da se nose s ovom bolešću.

Edukaciji je prisustvovala i ministrica za socijalnu politiku,zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Gordana Oršolić koja je u svom obraćanju ukazala na značaj dijabetološkog savjetovališta te uputila riječi zahvalnosti stručnom osoblju koje svakodnevno vodi brigu o ovim pacijentima.

Copy of IMG_5224

Prema podacima dijabetološkog savjetovališta, na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde registovano je više od hiljadu oboljelih. Uposleni nastoje promijeniti svijest i odnos prema ovoj bolesti, a danas je pored stručnog savjetovanja omogućen i pregled koji bi trebao pokazati koliko su prisutne komplikacije na perifernim nervima kod oboljelih.

Povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa Udruženje dijabetičara BPK Goražde, u saradnji sa farmaceutskom kućom „Rosh Diagnostics“ iz Sarajeva te učenicima Srednje tehničke škole, organiziralo je tradicionalnu akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi u Goraždu.

Udruženje dijabetičara BPK Goražde najavilo je i održavanje stručnog predavanja o temi „Samokontrola pacijenata oboljelih od dijabetesa“ koje će se održati sutra u Velikoj sali Općine Goražde.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.