• OBJAVLJENO: 15.11.2013.
Iz Ministarstva za privredu BPK Goražde
Podrška razvoju poduzetništva i obrta obezbjeđena i u ovoj godini

026

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Demir Imamović  potpisao je danas ugovore sa korisnicima podsticajnih sredstava po „Programu podrške razvoju poduzetništva i obrta za 2013.godinu“.

Vrijednost ugovora je 37.096 KM  u okviru kojeg je pružena podrška projektima  koji se odnose na osiguranje održivog poslovanja u niskoakumulativnim djelatnostima i starim zanatima. Finansijska sredstva u  rasponu od 1.000 do 3.000 KM odobrena su za 14 korisnika.

Takođe, podržana su dva projekta koja se odnose na jačanje institucija podrške poduzetništvu i obrtu u ukupnom iznosu od 5.500 KM , što je prema riječima ministra Demira Imamovića veoma značajno obzirom na aktivnosti koje one provode.

 „Mi smo ciljano pružili podršku baš onim obrtnicima koji se nalaze u težoj situaciji kao što su oni što rade u niskoakumulativnim djelatnostima, odnosno starim zanatima. Takođe, podržali mo i dva projekta udruženja, jer smatramo koliko je bitna podrška ministarstva toliko je bitno da značajnu ulogu u pružanju pomoći imaju udruženja koja okupljaju obrtnike, kao što je Obrtnička komora“-istaknuo je ministar za privredu BPK Goražde Demir Imamović.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.