• OBJAVLJENO: 18.11.2013.
Direktor Doğa koledža iz Turske sa saradnicima posjetio BPK Goražde
Pored donacije opreme Kantonalnoj bolnici, najavljena saradnja i na drugim projektima

 

Uğur Gazanker , direktor Doğa koledža

Uğur Gazanker , direktor Doğa koledža

Jedna od najvećih privatnih obrazovnih ustanova u Turskoj, Doğa koledž iz Istanbula finansiraće opremanje odjela pedijatrije i ginekologije u Kantonalnoj bolnici Goražde.

Direktor Doğa koledža Uğur Gazanker sa saradnicima posjetio je u subotu Bosansko-podrinjski kanton Goražde i sa direktorom Kantonalne bolnice Goražde prim.dr. Fuadom Rovčaninom, premijerom BPK Emirom Fraštom, ministricom zdravstva Gordanom Oršolić i ministrom obrazovanja Dževadom Adžemom razgovarao o realizaciji ovog projekta vrijednog pola miliona konvertibilnih  maraka.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici turske firme “Ari Medical”, koji će posredstvom svog predstavništva u BiH implementirati ovaj projekat.

Uvjerivši se u kakvim uslovima radi Kantonalna bolnica Goražde, direktor Uğur Gazanker izrazio je svoje zadovoljstvo što će donirana oprema poboljšati uslove rada medicinskog osoblja kao i kvalitet liječenja najmlađih pacijenata.

Zahvalnost na ovoj donaciji predstavnicima Doğa koledža iskazala je i resorna ministrica Gordana Oršolić.

“Znamo da su to bili skučeni odjeli, sa starom opremom i krevetima. Sve će biti modernizovano i nadamo se da će se djeca više rađati ovdje i da ćemo imati bolje uslove da ih liječimo”- kazala je ministrica Oršolić.

U razgovoru sa kantonalnim ministrom obrazovanja Dževadom Adžemom direktor Doğa koledža Uğur Gazanker najavio je nastavak saradnje i u oblasti obrazovanja te mogućnost da se odjeljenje ovog prestižnog turskog koledža otvori u Goraždu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.