• OBJAVLJENO: 19.11.2013.
Tradicionalna manifestacija “Znanjem u budućnost”
Među nagrađenim učenicima i učenik goraždanske Gimnazije Erwin Bekto

masic_manifestacija_8

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, juče je u sarajevskom Domu mladih održana  šesta po redu manifestacija „Znanjem u budućnost“  koja promovira talentirane učenike iz Federacije BiH, osvajače nagrada na federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima u znanju.

Diplome i jednokratne novčane nagrade ove godine je primilo 90 učenika (39 učenika osnovnih škola i 51 srednjoškolac), dobitnika jedne od prve tri nagrade na takmičenjima iz matematike, fizike, informatike, biologije, njemačkog i engleskog jezika, muzičke i tehničke kulture te vjeronauke.

Za predan i ustrajan rad sa učenicima dodijeljena su i priznanja zahvale njihovim nastavnicima i profesorima (36 nastavnika i 38 profesora), kao i školama iz kojih dolaze nagrađeni učenici i nastavnici (30 osnovnih i 25 srednjih škola), za stvaranje kvalitetnih uslova u sticanju znanja i obrazovanja mladih u Federaciji BiH.

Među nagrađenim učenicima je i Erwin Bekto, učenik IV razreda Gimnazije iz Goražda, koji je na državnom takmičenju iz poznavanja njemačkog jezika osvojio prvo mjesto.

Priznanje i plaketu dobila je njegova profesorica Ermina Čaušević, a plaketom se okitila i Erwinova škola, Mješovita srednja škola “Enver Pozderović”.

“Bilo je lijepo među mnoštvom nagrađenih, čuti ime našeg učenika, naše škole i grada Goražda, posebno što većina učenika dolazi iz mnogo većih gradova od našeg- kazao nam je direktor goraždanske Mješovite srednje škole “Enver Pozderović” Fikret Terović, koji je uz kantonalnog ministra obrazovanja Dževada Adžema prisustovao ovoj manifestaciji.

Ovim i sličnim projektima Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke želi afirmisati mlade i talentirane ljude koji svojim predanim radom i zalaganjem daju i ogroman doprinos promociji bosanskohercegovačkog znanja u cijelom svijetu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.