• OBJAVLJENO: 19.11.2013.
Potpisani ugovori sa izvođačima radova
Stvoreni svi uslovi za početak radova na modernizaciji putnih pravaca Osanica-Ilovača i Berič-Spahovići

Copy of IMG_5284

U općini Goražde danas su potpisani ugovori o implementaciji projekata rekonstrukcije lokalnih puteva Osanica-Ilovača i Berič-Spahovići koje će zajednički finansirati Bosansko-podrinjski kanton i Općina Goražde.

Ugovore sa izvođačima radova, goraždanskim firmama „Goraždeputevi“d.d. i „Okac“ d.o.o., potpisao je načelnik Općine Goražde Muhamed Radović.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 806.949,89 KM, a učešće u njihovom finansiranju podijelit će BPK i Općina Goražde u odnosu 65 prema 35 posto. Rok za za izvođenje radova je 90 dana.

Ispred Vlade BPK Goražde, potpisivanju ugovora prisustvovali su premijer Emir Frašto i ministar za privredu Demir Imamović.

– Mislimo da će realizacijom ovog projekta doći do značajnog poboljšanja stanja u ovim ruralnim mjesnim zajednicama, što će doprinjeti blagostanju, ne smo ovih zajednica, već i kompletne općine Goražde i BPK Goražde – istakao je danas ministar za privredu BPK Goražde Demir Imamović.

Radove na rekonstrukciji dionice Osanica-Ilovača izvodit će firma „Okac“, dok će firma „Goraždeputevi“ izvoditi radove na dionici Berič-Spahovići.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.