• OBJAVLJENO: 27.11.2013.
Zimsko održavanje cesta na području BPK Goražde
Direkcija za ceste BPK Goražde spremno dočekala početak sezone zimskog održavanja cesta

Copy of IMG_5512

Za redovno održavanje cesta u nadležnosti Direkcije za ceste Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u ovoj godini planirana su sredstva u iznosu od 250.000 KM. Od toga, za zimsko održavanje izdvojena su sredstva u iznosu od 128.000 KM.

Na ljetnom održavanju regionalne ceste R448 Potkozara-Goražde-Hrenovica bila je angažovana firma „Goraždeputevi“ d.d Goražde, dok je kao najpovoljnjiji ponuđač za redovno zimsko održavanje ove ceste odabrana firma „Okac“ d.o.o. Goražde, koja će na osiguranju prohodnosti regionalne  ceste R448 raditi do 15. marta 2014. godine.

Predstavnici kantonalne Direkcije za ceste, predvođeni direktoricom Izetom Jahić još juče su bili u obilasku ove dionice, kako bi se upoznali sa stanjem prohodnosti na terenu.

– Zadovoljni smo dinamikom radova. Snijeg nas nije iznenadio i već 26. novembara mašine su počele sa radom u ranim jutarnjim satima, tako da je put bio prohodan još juče. Nije bilo nikakvih problema i saobraćaj se odvija normalno – istakla je direktorica Direkcije Izeta Jahić te dodala da visina sniježnog pokrivača na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas iznosi negdje oko 20 cm.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.