• OBJAVLJENO: 02.12.2013.
Održan nastavak 56.redovne sjednice Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Usvojen prijedlog Odluke o utvrđivanju prava na zdravstevno osiguranje lica koja nisu osigurana po drugom osnovu za 2014.godinu

Copy of IMG_5558

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je dala saglasnost premijeru da zaključi Ugovor o pružanju usluga izvođenja radova na redovnom (zimskom) održavanju regionalne ceste R-448 Potkozara-Goražde-Hrenovica za 2013/14.godinu sa privrednim društvom «Okac» d.o.o. Goražde.

Vlada je dala saglasnost i za plaćanje Druge privremene situacije za izvedene radove na redovnom (ljetnom) održavanju ove regionalne ceste  za 2013.godinu.

Odobrena su takođe i redovna sredstva za Projekat poboljšanja statusa boračkih populacija, sredstva za rad boračkih udruženja, kao i  sredstava za pomoć u rješavanju socijalnog statusa RVI za mjesec oktobar 2013.godine.

Vlada je danas odobrila i novčana sredstva za projekte uređenja mezarja – šehida poginulih boraca te sredstva za jednokratne novčane pomoći braniocima i članovima njihovih porodica sa prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Ministarstvu unutrašnjih poslova BPK Goražde Vlada je odobrila sredstva za opremanje šalter sale.

Zbog dodatnih pojašnjenja, Vlada je na doradu vratila Finansijski izvještaj kantonalne Službe za zapošljavanje za prvih šest mjeseci ove godine. Od službi i kantonalnih javnih ustanova zatraženi su nacrti finansijskih planova za 2014.godinu.

Vlada je danas usvojila i prijedlog Odluke o utvrđivanju prava na zdravstveno osiguranje lica koja nisu osigurana po drugom osnovu za 2014.godinu, prema kojoj će i u narednoj godini pravo na zdravstveno osiguranje imati oko stotinjak lica s prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

           

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.