• OBJAVLJENO: 11.12.2013.
U dječijem vrtiću „Sunce“
Održan ogledni čas za djecu predškolskog uzrasta

Copy of 100_6075

U Javnoj ustanovi za predškolski odgoj i obrazovanje „Sunce“ danas je održan ogledni čas odgajateljice Dženane Spahić o temi „Zdravstveni odgoj djece“.

Današnja tema, prvenstveno, ima za cilj podstaći djecu u ranoj dobi za pravilnim navikama  održavanja zdravlja usne šupljine i higijene zuba. Oglednom času prisustvovali su i predstavnici Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport te predstavnici Općine Goražde.

Da ovaj dječiji vrtić ima odgajatelje koji maksimalno ulažu u razvoj procesa obrazovanja govori podatak da je odgajateljica Dženana Spahić izabrana za najboljeg odgajatelja kako od Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Goražde tako i od Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Copy of 100_6084

Prema riječima direktorice Elme Bučo, ova javna ustanova daje veliki značaj edukaciji i usavršavanju odgajatelja, jer to je osnovni motiv za pružanje djeci onoga što je za njih najbolje. Prezentacije se organizuju svaki mjesec kako bi se pokazalo da se u ovoj javnoj ustanovi djeca ne samo čuvaju, već odgajaju i obrazuju.

Obrazovanje počinje u predškolskim ustanovama, pa se ono smatra najvažnijim početnim koracima u procesu obrazovanja. Direktorica Pedagoškog zavoda Dika naglašava da se  održavanjem ovakvih prezentacija pokazuje koliko se radi s djecom.

„Ovo je jedan dokaz koliko ti ljudi ulažu u proces obrazovanja u predškolskim ustanovama. Kroz ovaj ogledni čas, koji je naravno motivirajući za sve uposlenike u odgojno-obrazovnom procesu, pokazaće se koliko oni znaju i koliko ulažu u odgojno-obrazovni proces, odnosno koliko se radi s djecom u predškolskim ustanovama. Veoma je važno da obrazovanje počinje iz predškolskih ustanova i da se ide u vertikalnoj prohodnosti kroz ostale nivoe obrazovanja.

Mi u Ministarstvu i Pedagoškom zavodu nastojimo da podstaknemo kreativnost i ljude na dobar rad i ovo je dokaz da ulagati u obrazovanje znači stvarno ulagati u budućnost. Mislim da ova djeca zaslužuju jako mnogo i da se treba raditi s njima, a to pokazuju ovi odgajatelji, kao što je odgajateljica Dženana Spahić“- kazala je direktorica Pedagoškog zavoda  BPK Goražde Dika Makota .

Copy of 100_6077

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.