• OBJAVLJENO: 24.12.2013.
Zasjedala Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Zatražena eksterna revizija poslovanja kantonalnih javnih ustanova i preduzeća

Copy of IMG_5786

Na danas započetoj 59. redovnoj sjednici Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde razmatrala je Finansijski plan Zavoda za zdravstveno osiguranje Goražde za 2014.godinu i uputila ga Skupštini BPK na dalje razmatranje.

Na ovoj sjednici, takođe, razmatrane su Izmjene i dopune Finansijskog plana javne ustanove Služba za zapošljavanje BPK Goražde za 2013.godinu, kao i Finansijski plan Službe za 2014.godinu. Ovi dokumenti upućeni su Skupštini BPK u dalju proceduru.

U sklopu ovih tačaka dnevnog reda, Vlada BPK-a donijela je takođe zaključak da se u 2014.godini od neovisne revizorske kuće koju će izabrati Vlada izvrši eksterna revizija poslovanja: Službe za zapošljavanje BPK, Zavoda za zdravstveno osiguranje BPK, JP RTV BPK,  JP „Bosansko-podrinjske šume“, Kantonalne bolnice, Doma za stara i iznemogla lica i Centra za socijalni rad.

Nastavak 59.redovne sjednice Vlade BPK-a Goražde održaće se u četvrtak, 26.decembra, a na njoj će, između ostalog, biti razmatrano nekoliko prijedloga i nacrta zakona, od kojih izdvajamo: Prijedlog zakona o državnoj službi u BPK, Nacrt zakona o koncesijama BPK te Nacrt zakona o javnim skijalištima.

Copy of IMG_5796

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.