• OBJAVLJENO: 25.12.2013.
Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK Goražde
Počinju javne rasprave o Nacrtu Prostornog plana za područje BPK

11_Kulturno_nasljedje_SRP_BPK

Sutra počinju javne rasprave o Nacrtu Prostornog plana za područje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za period 2008-2028. godine.

Javne rasprave koje će se održati u svim općinama u sastavu Kantona organizuje Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u saradnji sa nosiocem izrade plana „Urbis-centar“ d.o.o. Banja Luka.

Prva javna rasprava održaće se sutra, 26.12.2013. godine u Goraždu, u sali Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona, s početkom u 10,00 sati,  a istog dana u 13,00 sati u Ustikolini u sali općine Foča-Ustikolina.

U općini Pale-Prača javna rasprava o Nacrtu Prostornog plana za područje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održaće se u petak, 27.12.2013.godine, s početkom u 10,00 sati.

Ministarstvo za urbanizam pozvalo je sva zainteresovana pravna i fizička lica da svojim prisustvom uzmu učešće u navedenim javnim raspravama, a uvid u Nacrt prostornog plana mogu izvršiti u prostorijama Ministarstva, nadležnim općinskim službama, oglasnim pločama Kantona i općina u njegovom sastavu, te oglasnoj ploči Centra za kulturu (grafički dio).

Tekstualni i grafički dio Nacrta Prostornog plana takođe se može naći na web stranici Ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bosansko-podrinjskog kantona Goražde: https://mu.bpkg.gov.ba/.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.