• OBJAVLJENO: 30.12.2013.
Kantonalni zvaničnici organizovali novogodišnji prijem
„Imamo snage da 2014.godinu učinimo što boljom i uspješnijom“

IMG_6002 - kopija

Predsjedavajući  Skupštine Suad Došlo i premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde  Emir Frašto organizovali su danas prijem povodom Nove 2014. godine.

Novogodišnjem prijemu u hotelu „Behar“ u Goraždu prisustvovali su kantonalni i općinski  zvaničnici, predstavnici društveno-političkog, privrednog i  vjerskog  života BPK Goražde i općina u njegovom sastavu .

Čestitke i najljepše želje povodom Nove godine okupljenim zvanicima  uputio je premijer BPK Emir Frašto.

„ Na prelasku iz stare u novu godinu, u vrijeme kada svaki čovjek ponaosob sumira svoje lične i poslovne rezultate, ovo je prilika da vam uputim iskrene čestitke i lijepe želje i da vas pozovem da u godini koja je pred nama imamo više razumijevanja jedni za druge, više međusobnog uvažavanja i tolerancije radi zajedničke dobrobiti svih nas, građana ovog kantona. Ova Vlada nastojala je da u proteklom periodu održi taj duh tolerancije, rada za dobrobit svih i neću da kažem da je sve bilo bez greške, ali postojao je duh razumijevanja i iskrene želje da damo sve od sebe kako bi naš kanton krenuo putevima progresa.

Smatram da je Bosansko-podrinjski kanton u 2013. godini učinio velike pomake. Iza nas je mnogo realizovanih poslova, mnogo novih rješenja proisteklih iz redovnih životnih problema.

1

Obećali smo da u 2013.godini u našem kantonu neće biti zdravstveno neosiguranih lica i to obećanje smo ispunili.

Kazali smo da će do kraja naših mandata broj uposlenih dostići cifru od 7000 i blizu smo tog cilja.

Mjere na poboljšanju standarda građana, redovna socijalna i druga davanja socijalno-ugroženim stanovnicima, podrška u zapošljavanju mladih i raznovrsne druge podrške,  neki su od pokazatelja da je ova Vlada, u skladu sa svojim mogućnostima, nastojala da u 2013. godini obezbijedi optimalne uslove za normalan život svih stanovnika ovog kantona.

2014.godina biće uspješna onoliko koliko je mi učinimo uspješnom. Od našeg rada, zalaganja, iskrene želje da svi doprinesemo koliko možemo boljitku našeg grada, kantona i države zavisiće i uspjeh 2014.godine. Vjerujem da imamo snage da je učinimo što  boljom i uspješnijom.

Na kraju, dozvolite mi da vama i vašim porodicama u novoj godini poželim sve najbolje u životu, da vam zaželim mnogo poslovnog uspjeha, jedinstva, zdravlja i sreće“ , čestitka je i novogodišnja poruka premijera BPK Goražde Emira Frašta.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.