• OBJAVLJENO: 29.01.2014.
Stanje prohodnosti na regionalnom putnom pravcu R-448
Saobraćaj se odvija bez problema

Copy of IMG_6379

Predstavnici Direkcije za ceste Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u sklopu svojih aktivnosti vrše redovan obilazak puteva koji su u njihovoj nadležnosti.

S obzirom na vremenske prilike i pojačane snježne padavine, direktorica Direkcije za ceste BPK Izeta Jahić sa saradnicima obišla je danas regionalni put R-448 Potkozara-Goražde-Hrenovica kako bi se uvjerila u prohodnost ovog putnog pravca.

Zimsko održavanje regionalnog puta R-448 Potkozara-Goražde-Hrenovica vrši goraždanska firma „Okac“, sa kojom je Vlada BPK Goražde sklopila ugovor na period od 15.11.2013. do 15.03.2014.godine.

„Ja sam zadovoljna održavanjem ovog puta i radom zimskih službi. Obzirom na pojačane snježne padavine,  gdje je visina snijega dostizala i do 20 centimetara, mašine su radile cijelu noć kako bi ovaj putni pravac bio potpuno prohodan i saobraćaj se odvijao normalno. Moram naglasiti da je prije dvije godine, kada su bile najveće snježne padavine, ovo bio možda jedini prohodan put u Federaciji BiH“- istaknula je direktorica Direkcije za ceste BPK Goražde Izeta Jahić.

Prema prognozama meteorologa, u narednim danima očekuju se veće padavine, pa će biti potrebno više opreza i angažmana službi za zimsko održavanje puteva.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.