• OBJAVLJENO: 04.02.2014.
Press konferencija ministrice obrazovanja
I ove godine Vlada, odnosno resorno Ministarstvo, kreditiraju studente

Copy of IMG_6453

Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde danas je objavilo konkurs za dodjelu studentskih kredita redovnim studentima dodiplomskog studija, kao i studentima I i II ciklusa  studija za studijsku 2013/14. godinu.

O konkursnoj proceduri i uslovima za dobivanje studentskih kredita na današnjoj press konferenciji govorila je resorna ministrica Azra Kuljuh.

„Kada je riječ o izmjenama koje će uslijediti od ove godine, pravo na dodjelu kredita imaće i studenti koji su ove godine upisani kao redovni studenti a obnovili su samo jednom godinu u toku studija. Među studentima koji su upisali prvu godinu u 2013/2014.godini, prednost će imati studenti koji su upisali nastavnički smjer matematike, njemačkog ,tehničke fakultete, medicinu i naravno, da na evidenciji Službe zapošljavanja nema više od pet nezaposlenih s prvim stepenom određenih fakulteta. Prošle godine kriterij je bio da ih na evidenciji nema više od deset.

Još jedna promjena vezana je za studente koji se upisuju u prvu godinu studija- dislocirane nastave u Goraždu, a to je da od ove godine neće moći konkurisati za dobivanje studentskog kredita dok oni koji su već stekli pravo na kredit, a redovno nastavljaju studij, oni će moći da konkurišu“- istakla je ministrica Kuljuh.

Kriterijima za ovu akademsku godinu definisano je da će studenti dobiti po osam studentskih kredita, a radi se o iznosima od 150 do 250 KM. Kredit za studente koji su upisali fakultete u Goraždu je nešto manji i kreće se od 70 do 90 KM.

Konkurs traje 15 dana, a objavljen je na RTV BPK Goražde, oglasnoj ploči Kantona i službenoj web stranici.

Copy of IMG_6451

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.