• OBJAVLJENO: 05.02.2014.
Aktuelna situacija u Domu za stara i iznemogla lica Goražde zahtijeva hitno rješavanje
Vlada BPK ponudila interventno rješenje

Copy of IMG_6470

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde razmatrala je danas aktuelnu problematiku u Domu za stara i iznemogla lica. Tim povodom, članovi Vlade posjetili su jutros ovu socijalnu ustanovu.

S ciljem obezbjeđenja minimalnih uslova štićenicima Doma, Vlada je na današnjoj sjednici kojoj su prisustvovali Upravni odbor i predstavnici uposlenih Doma, donijela zaključak da će intervenisati u osiguranju nabavke minimalnih količina osnovnih prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, obezbjeđenju grijanja i komunalija te da će prebaciti sredstva kojim bi se isplatila minimalna plaća uposlenima za januar 2014. godine.

Vlada očekuje da se o ovom zaključku u što kraćem roku očituju uposlenici Doma stara i iznemogla lica Goražde, koji će se, kako se moglo čuti, do kraja dana sastati ponovo sa svojim Upravnim odborom.

Na prethodnoj sjednici, Vlada je o cjelokupnoj situaciji u Domu izvjestila i osnivača, Skupštinu BPK, kako bi se i Skupština aktivno uključila u rješavanje problematike u ovoj javnoj ustanovi.

Copy of IMG_6473

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.