• OBJAVLJENO: 06.02.2014.
Učenici i profesori Doğa koledža iz Turske posjetili BPK Goražde
Savremeno opremljeni odjeli pedijatrije i ginekologije

Copy of IMG_6495

Uoči sutrašnjeg svečanog završetka projekta opremanja odjela pedijatrije i ginekologije u Kantonalnoj bolnici Goražde, u Goraždu su danas boravili predstavnici donatora i implementarora ovog projekta- Doğa koledža iz Istanbula i turske kompanije Ari Medikal.

Grupu učenika i nastavnika ovog koledža, koji su sa delegacijom iz Turske takođe doputovali u Goražde, danas su u zgradi Vlade BPK Goražde primile ministrice zdravstva i obrazovanja, Nela Čarapić i Azra Kuljuh.

Učenici su ministrice upoznali sa programima svojih škola koje mnogo investiraju u zdravstvo i obrazovanje u Turskoj i van nje, kao i o njihovom ličnom angažovanju u prikupljanju poklona za Kantonalnu bolnicu Goražde.

Učenici, takođe dosta rade i sa djecom sa posebnim potrebama i na taj način, kako su istakli, stiču potrebno iskustvo i senzibilitet prema onima kojima je pomoć potrebna. Prvi projekt koji Doğa koledž realizuje u Bosni i Hercegovini, neće biti i posljednji, jer postoji raspoloženje da se saradnja i dalje nastavi, ne samo u oblasti zdravstva, već i u oblasti obrazovanja, naglašeno je također.

Svečano otvaranje novoopremljenih odjela pedijatrije i ginekologije Kantonalne bolnice Goražde zakazano je za sutra u 15,00 sati .

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.