• OBJAVLJENO: 27.02.2014.
Kantonalna bolnica Goražde
Izvršen tehnički prijem radova koje je finansirala TIKA

23112009750

Prije tri dana izvršen je tehnički prijem radova u Kantonalnoj bolnici koje je finansirala Turska agencija za saradnju  i koordinaciju (TIKA).

Uz kompletnu sanaciju zgrade bolnice nadograđen je i treći sprat i riječ je o jednom od najvrijednijih projekata koje je TIKA implementirala u BiH. Predstavnici ove agencije i stručnjaci iz Ankare zadovoljni su urađenim, a izvođač radova firma „Džekos“ planirane poslove završila je  prije roka.

Realizacija projekta adaptacije zgrade Kantonalne bolnice i nadogradnje trećeg sprata počela je 10. aprila prošle godine, a 25.februara ove godine izvršen je i privremeni tehnički prijem radova. Implementatori, ali i predstavnici Kantonalne bolnice, zadovoljni su urađenim poslom.

„Ovaj projekat smo počeli kako bi došlo do razvoja u ovom dijelu BiH, pogotovo u sektoru zdravstva. Glavni cilj projekta je da ljudi iz Goražda i okolice zdravstvene usluge imaju u samom gradu“- istakao je Zulkuf Oruč, direktor TIKA-e za BiH.

„Projektom bolnica je dobila još jedan novoizgrađeni sprat, rekonstruisani su svi postojeći spratovi, počev od suterena do drugog sprata, dobili smo novi prostor uređen prema potrebama pacijenata i uposlenika“- riječi su direktora Kantonalne bolnice prim.dr. Fuad Rovčanin.

S obzirom da je ovaj projekat poklon prijatelja iz Turske narodu BiH, odnosno BPK Goražde, u TIKA-i ne žele govoriti o finansijskoj vrijednosti projekta već su samo naglasili da su ako se izuzmu projekti restauracija, projekti adaptacije zgrade bolnice i izgradnja kulturnog centra najvrijedniji projekti ove organizacije u BiH.

Predstavnici TIKA-e zahvalili su se Vladi BPK Goražde i menadžmentu Kantonalne bolnice na uspješnoj saradnji koja je uspostavljena tokom implementacije projekta te su sa predstavnicima bolnice i ministricom zdravstva Nelom Čarapić razgovarali i o aktivnostima koje treba poduzeti prije svečanog otvaranja bolnice, a koje se odnose na vanjsko uređenje.

Na svečnost otvaranja Kantonalne bolnice Goražde, koja će biti upriličena za dva mjeseca najavljen je dolazak visokih zvaničnika Turske.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.