• OBJAVLJENO: 07.03.2014.
Međunarodni dan palačinaka u Gradačcu
Učenici Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“ ostvarili zavidne rezultate

Copy of 100_6654

Učenici Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“ iz Goražda učestvovali su na manifestaciji pod nazivom „Gastro provincija u pozadini“ koja je održana povodom Međunarodnog dana palačinaka u Gradačcu. Na ovom prestižnom takmičenju učenici su osvojili prvo i drugo mjesto te ponijeli titulu najboljih u Bosni i Hercegovini. Tim povodom juče je u ovoj školi upriličena press konferencija  na kojoj je predstavljen uspjeh naših srednjoškolaca, a čestitke učenicima i menadžmentu uputila je i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Azra Kuljuh.

Takmičenje se održavalo u četiri kategorije i to: spremanje slanog i slatkog palačinka za učenike srednjih škola, spremanje slatkog palačinka u kategoriji  „Hotela i restorana“ i revijalno takmičenje u brzom jedenju palačinaka. Učenici Ibro Brailović i Mirnes Žuga, kao ekipa osvojili su prvo mjesto u kategoriji „Hoteli i restorani“, dok su učenici Ajla Sirbubalo i Ferid Topalović osvojili drugo mjesto u kategoriji srednjih škola.

Copy of 100_6644

„Ono što želim  da posebno istaknem jeste da su nas naši učenici predstavili u najpozitivnijem svjetlu i da smo veoma ponosni na njih kao škola i grad. Mi ćemo se truditi da obezbijedimo  što bolje uslove kako bi naši  učenici imali mogućnost da stiču što kvalitetnije znanje, vještine i da u budućnosti ostvaruju ovakve rezultate. Drago nam je da u ovom zanimanju imamo ovako dobre rezultate jer planiramo da ugostiteljsko-turistička struka postane tradicionalna. Želim ovom prilikom da pozovem sve učenike koji imaju afiniteta i zainteresovanosti za ugostiteljstvo da možda već ove godine prilikom upisa odaberu ovo zanimanje“- kazao je direktor Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“ Admir Kurtović.

Učenici ove škole učestvovali su i u izložbenom sajmu na kojem su na besprijekoran način predstavili kulturu i tradiciju BPK Goražde.

Odlazak na ovu manifestaciju, prema riječima direktora Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“, ne bi bio moguć bez pomoći sponzora. Riječi zahvalnosti upućene su Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, kompaniji „Prevent“, firmi „Agropodrinje“ te Turističkoj zajednici BPK Goražde i restoranu „Casablanka“.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.