• OBJAVLJENO: 17.03.2014.
Hoće li Bosansko-podrinjski kanton Goražde postati stjecište bogatih turista?
„Bosanski resort“ u BPK- a Goražde

Copy of IMG_7333

Da investitor iz Njemačke Walter Lohmann i njegov saradnik Jusuf Šogolj, porijeklom iz Zavidovića nisu odustali od namjere da na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona, zajedno sa svojim partnerima iz SAD-a, investiraju u izgradnju kompleksa hotela sa svim pratećim sadržajima namijenjenih za odmor i zabavu bogate klijentele iz inostranstva potvrđuje njihov ponovni dolazak u Goražde i sastanak sa premijerom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emirom Fraštom.

Oni su svoju namjeru da investiraju u ovaj projekt kantonalnim zvaničnicima izložili još prije dvije godine. Tokom svoje posjete Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde obišli su potencijalne lokacije te se informisali o postupku pribavljanja potrebne dokumentacije i dozvola za izgradnju.

U međuvremenu, investitori su pripremili idejni projekt te osnovali firmu u Bosni i Hercegovini pod nazivom „Bosanski resort“.

Tokom susreta sa premijerom Fraštom oni su još jednom izrazili spremnost da baš u ovom kantonu realizuju svoju investiciju, kao i izvjesnu dozu razočarenja što cijeli proces ide veoma sporo.

Promjena zakonske regulative kada je u pitanju Zakon o šumama, kao i spremnost kantonalne Vlade i njenog resornog Ministarstva za privredu da sa svoje strane pomognu u dobivanju potrebnih saglasnosti mogla bi cijeli ovaj projekt pomaći s mrtve tačke.

Ne treba zanemariti činjenicu da bi u izgradnju „Bosanskog resorta“, prema tvrdnjama investitora, trebalo biti uloženo 220 miliona dolara te uposleno preko 2000 radnika. Kompleks hotela imaće i svoje golf i teniske terene, ergelu konja, kao i ostale sadržaje koji prate ovakav tip lukzusnih hotela namijenjenih turistima koji sebi mogu priuštiti odmor na visokom nivou.

Copy of IMG_7339

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.