• OBJAVLJENO: 25.03.2014.
Program Tekući transferi pojedincima – za mlade za 2014. godinu
Poziv mladima s prostora BPK-a Goražde da učestvuju u dostavi prijedloga projekata

Copy of IMG_7538

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je trebala biti održana prezentacija o objavljenom Javnom pozivu za predlaganje projektnih aktivnosti po Programu troška sredstava na ekonomskom kodu – Tekući transfer pojedincima – za mlade za 2014. godinu.

Budući da je i pored obavještenja o održavanju današnje prezentacije registrovan veoma loš odziv mladih, resorna ministrica Azra Kuljuh je u današnjoj izjavi za javnost pojasnila detalje objavljenog javnog poziva, čiji je predmet dodjela novčanih sredstava za finansiranje projektnih aktivnosti mladih kao pojedinaca, a u svrhu njihovog aktivnog uključivanja u pitanja od interesa za mlade.

– Mi u Ministarstvu, po prvi put od ove godine, imamo izdvojena sredstva za mlade – za pojedince i udruženja. S tim ciljem, kontaktirali smo Službu za zapošljavanje da nam dostave spiskove mladih koji su na evidenciji Službe za zapošljavanje, a koji su završili fakultete koji su usmjereni za rad u školama, odnosno obrazovnom sistemu. Tako smo kreirali ovaj javni poziv kako bi mladi mogli aplicirati sa projektima kojima bi mogli da realizuju neke od aktivnosti na razvijanju pozitivnih vještina i navika kod djece od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta – kazala je ministrica Azra Kuljuh.

Copy of IMG_7552

Kako ističe resorna ministrica, Javni poziv sa obavještenjem o održavanju prezentacije objavljen je putem kantonalne Radio-televizije, kao i na službenoj web stranici Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a uzimajući u obzir da se radi o programu koji predstavlja jednu novinu, resorno Ministarstvo je i telefonski obavijestilo potencijalne učesnike o terminu njenog održavanja.

– Na prezentaciju smo pozvali više od trideset ljudi. Ipak, ponovo bih istakla da mi stojimo na raspolaganju i pozvala ih da pročitaju javni poziv koji će biti otvoren 30 dana, te da dođu u Ministarstvo ukoliko su zainteresirani za konkretne informacije i sugestije vezano za apliciranje. Sredstva na ovom ekonomskom kodu – za pojedince u ovom trenutku predviđena su u visini od 8.000,00 KM, a isto tako imamo i objavljeni J A V N I  P O Z I V  koji se odnosi na udruženja mladih i koji je planiran u istom iznosu.

Koristim i ovu priliku da pozovem mlade koji su na evidenciji Službe za zapošljavanje, a za koje je ovaj Javni poziv namijenjen, da dođu u Ministarstvo i dobiju informacije koje će im pomoći da urade jedan projekat, ukoliko su za to zainteresirani – istakla je ministrica Azra Kuljuh.

Nekolicini mladih koji su ipak pokazali interes za učešće u ovom programu, resorna ministrica ukratko je pojasnila osnovne ciljeve objavljenog  J A V N O G  P O Z I V A.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.