• OBJAVLJENO: 08.02.2011.
Sastanci buduće Vlade BPK-a u Sarajevu

Bosansko-podrinjski kanton imaće podršku koalicionih partnera, SDP-a i SDA u federalnoj vlasti

sastanak_sarajevo_080210_b_5.JPG

Predsjedavajući Skupštine i mandatar za Premijera Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Nazif Uruči i dr. Emir Frašto, skupa sa potvrđenim kandidatima za ministre u budućoj Vladi BPK-a, danas su u centralama Socijaldemokratske partije i Stranke demokratske akcije u Sarajevu razgovarali o budućoj saradnji i podršci koju ovaj kanton očekuje od koalicionih partnera na svim nivoima izvršne i zakonodavne vlasti BiH.

sastanak_sarajevo_080210_b_4.JPG

sastanak_sarajevo_080210_b_3.JPG

Na sastancima , najprije sa najužim rukovodstvom SDP-a, predsjednikom dr. Zlatkom Lagumdžijom, generalnim sekretarom Nerminom Nikšićem i predsjednikom Glavnog odbora SDP-a Svetozarom Pudarićem, a potom i sa članom Glavnog odbora i predsjednikom Kantonalnog odbora SDA mr. Salkom Obhođašem, delegacija iz Goražda prezentovala je trenutno stanje u ovom Kantonu, posljedice nedavnih poplava, kao i konkretne projekte koji će poboljšati život građana na ovom području.

– Federalna Vlada imaće pošten i fer odnos prema Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, kao i razumijevanje za njihove probleme, – kazao je generalni sekretar SDP-a i mandatar za Premijera Federacije BiH Nermin Nikšić, dok je predsjednik SDP-a dr.Zlatko Lagumdžija ukazao na potrebu što hitnijeg formiranja izvršne vlasti u ovom Kantonu, kao i u svim kantonima gdje ona još nije konstituisana, s ciljem, kako je kazao, jačanja kantona i Federacije, a samim tim i jačanja države BiH.

sastanak_sarajevo_080210_b_7.JPG

sastanak_sarajevo_080210_b_6.JPG

Rukovodstvo SDP-a dalo je punu podršku formiranju vlasti koja će se uhvatiti u koštac sa socijalnim i ekonomskim problemima uključujući i adekvatno pozicioniranje i ravnopravan status Bosansko-podrinjskog sa svim ostalim kantonima u Federaciji BiH. Također, podcrtana je želja da buduća vlada radi na implementaciji 5 politika kao preduslova za bolji, pravedniji i sigurniji život građana ovog kantona.

Riječi podrške novoj Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u ime rukovodstva Stranke demokratske akcije BiH, uputio je i mr. Salko Obhođaš, član Glavnog odbora SDA, a podršku i razumijevanje Vlada našeg kantona, prema njegovim riječima, dobiće i od budućih ministara ove političke partije u Vladi Federacije BiH.

sastanak_sarajevo_080210_b_8.JPG

sastanak_sarajevo_080210_b_9.JPG

Obzirom da je Bosansko-podrinjski kanton ekonomski neodrživ bez pomoći od viših nivoa vlasti, posebno Vlade Federacije, mandatar za Premijera Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dr. Emir Frašto najavio je održavanje sastanaka sličnih današnjem, s ciljem da se prije konačnog formiranja izvršne vlasti dobiju čvrste garancije kako će Bosansko-podrinjski kanton Goražde i njeni građani imati ravnopravan status u odnosu na druge kantone u Federaciji BiH.

sastanak_sarajevo_080210_b_1.JPG

sastanak_sarajevo_080210_b_2.JPG

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.