• OBJAVLJENO: 27.03.2014.
Sastanak kantonalnih zvaničnika i predstavnika boračkih udruženja sa federalnim ministrom za boračka pitanja
Dogovoren dalji tok provođenja revizije korisnika boračkih naknada

Copy of IMG_5465

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez susreo se u utorak, 25.03.2014.godine u Sarajevu sa premijerom Bosansko-podrinjskog kantona Emirom Fraštom, predsjedavajućim Skupštine  Suadom Došlom i predstavnicima nekoliko boračkih udruženja tog područja. 

Na sastanku je razgovarano o položaju ratnih vojnih invalida, porodica šehida, demobilisanih boraca i članova njihovih porodica u tom kantonu.

Tema razgovora, među ostalim, bila je i provođenje Zakona o kontroli zakonitosti korištenja prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite, što je, naglašeno je na ovom sastanku, jedna od najvećih antikorupcijskih akcija u Federaciji BiH.

Iako su provođenjem tog zakona u budžetu ostvarene uštede od preko 50 miliona KM, ministar Helez je naglasio da je primarni cilj revizije razotkrivanje i izvođenje iz prava korisnika kojima to pravo ne pripada, bez obzira na to iz koje su komponente, te očuvanje dostojanstva pravih boraca i njihovih porodica.

Tokom susreta u Sarajevu, dogovoren je dalji tok provođenja revizije korisnika boračkih naknada na području Bosansko-podrinjskog kantona, saopćeno je iz Ministarstva.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.