• OBJAVLJENO: 23.02.2011.
Bosansko-hercegovački hor “Behar” Noble Park

Humanost na djelu-“Prijatelji Goraždu”

behar_23022011b.jpg

Bosansko- hercegovački hor “Behar” iz Noble Parka, Victoria, Australia, za proteklih 13 godina nije održavao samo probe uvježbavanja pjesama za javne nastupe po pozivima australijskih institucija kulturno-zabavnog života i pozivima bh zajednica, već bilježi i druge pozitivne rezultate.

Pored redovnih proba i javnih nastupa, hor “Behar” često organizuje druženja i izlete, obilazi bolesne, kako članove hora tako i oboljelih u njihovoj familiji, a svake godine pripremi i održi prigodnu tradicionalnu zabavu.

Hor “Behar” je organizovao je i humanitarne akcije pomoći, kako za građane u Bosni i Hercegovini, tako i za građane u Australiji. Svoje skromne donacije davao je i upućivao uvijek gdje je bilo najpotrebnije.

Ove godine, hor “Behar” se nije oglušio na poziv za učešće u humanitarnoj akciji pomoći postradalima u Victoriji, kao ni humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za pomoć stanovnicima Goražda- humanitarnoj akciji pomoći za 239 porodica, koje su ostale bez kuća i čiji su domovi oštećeni nakon nedavnih poplava u Goraždu, a koje je pokrenulo Vijeće BH, Organizacija Australije, na čelu sa predsjednicom Vijeća Senadom Softić-Telalović.

Hor “Behar” je i ovog puta uplatio skromne donacije i to:

  • Za pomoć poplavljenim u državi Victoriji u iznosu od 300 dolara;
  • Za pomoć poplavljenim u Goraždu u iznosu od 600 dolara.

Hor “Behar” će i ubuduće doprinositi razvoju bosansko-hercegovačke dijaspore u Australiji i promociji bosansko-hercegovačke kulturne baštine, te u granicama mogućnosti organizovati humanitarne akcije.

Redžo Hodo
Noble Park, Victoria
Australia

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.