• OBJAVLJENO: 09.04.2014.
Ministar za boračka pitanja
Najava Programa obilježavanja 22. godišnjice formiranja Armije RBiH

Copy of IMG_7831

Prigodnim aktivnostima, u organizaciji Odbora za obilježavanje značajnih događaja, datuma i ličnosti iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godina, 22. godišnjica formiranja Armije RBiH svečano će se obilježiti i na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Obilježavanje će započeti sutra, Danom otvorenih vrata u kasarni Oružanih snaga BiH “Kosova” i malonogometnim turnirom koji će se održati u okviru kasarne.

– Zaslugom Armije RBiH odbranjena je država Bosna i Hercegovina i spašeni životi i imovina njenih građana. Ono što je trajan zadatak i obaveza svih nas, pogotovo pokoljenja koja dolaze, jeste da se ova tradicija obilježavanja nastavi i da ovaj događaj nikada ne padne u zaborav. S tim ciljem je Skupština BPK-a Goražde kao jedan od događaja i datuma od značaja za kanton, u Kalendar značajnih događaja i datuma uvrstila i Dan Armije, koji se redovno obilježava pod pokroviteljstvom Vlade – kazao je danas ministar za boračka pitanja Zijad Briga.

Osim organizovanih posjeta za učenike, posjeta kasarni “Kosova” sutra će biti omogućena i svim građanima u vremenu od 09.00 do 15.00 sati.

Centralno obilježavanje ove značajne godišnjice održat će se u utorak 15. aprila 2014. godine, kada je planirano polaganje cvijeća na centralno spomen obilježje u Goraždu, historijski čas te obilazak šehidskog mezarja u Kolijevkama.

Godišnjica formiranja Armije RBiH paralelno će se obilježiti i svečanim aktivnostima na državnom nivou.

Copy of IMG_7828

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.