• OBJAVLJENO: 18.03.2011.
Obilježen 19.mart - Dan reintegracije općine Foča-Ustikolina
Čestitke za petnaesti rođendan!

Polaganjem cvijeća na spomen obilježje prvim žrtvama odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995 i na partizanski spomenik, te svečanom sjednicom Općinskog vijeća, u petak, 18.03.2011.godine obilježena je 15-ta godišnjica reintegracije općine Foča-Ustikolina u Federaciju BiH.

Pored velikog broja građana i predstavnika društveno-političkog, kulturnog, vojnog i vjerskog života ove općine i BPK-a Goražde, svečanoj sjednici Općinskog vijeća prisustvovali su ministri u Vladi BPK-a Goražde i načelnici općina Goražde i Pale-Prača.

Predsjedavajući Općinskog vijeća općine Foča-Ustikolina Šemso Muslić otvorio je svečanu sjednicu Vijeća, a potom je načelnik općine Zijad Kunovac govorio o proteklih petnaest godina funkcionisanja ove općine u sastavu BPK-a Goražde.

Čestitke u povodu 15.godišnjice reintegracije ovog područja u FBiH, uz obećanja da pomoć neće izostati ni u narednom periodu, u ime premijera i članova Vlade BPK-a Goražde, uputio je ministar za finansije Muhidin Pleh. On je između ostalog kazao da najviše zasluga za to što postoji ova općina Bosansko-podrinjskog kantona Goražde imaju sami građani, koji su prije petnaest godina imali čvrstu volju i želju da dođu na svoja ognjišta i ostali istrajni, bez obzira na sve što se dešavalo.

Na svečanoj sjednici uručena su priznanja i diplome ustanovama i institucijama koje su dale doprinos razvoju ovog područja. Javno priznanje „Zlatna plaketa“, za doprinos u oblasti kulture , uručeno je Seadu Uzunoviću, predsjedniku KUD-a „Polet“ iz Ustikoline.

Program svečane sjednice Općinskog vijeća Foča-Ustikolina upotpunili su svojim nastupom i učenici Osnovne škole „Ustikolina“ iz Ustikoline.

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.