• OBJAVLJENO: 21.03.2011.
U općini Pale-Prača
Obilježen Dan reintegracije u sastav Federacije BiH

15. godišnjica reintegracije Prače u Federaciju Bosne i Hercegovine i BPK Goražde obilježena je 21.03.2011.godine i u općini Pale-Prača. Obilježavanju ovog značajnog datuma u historiji općine Pale-Prača prisustvovali su brojni zvaničnici Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i općina u njegovom sastavu, te veliki broj građana općine Pale-Prača.

Tim povodom, u Prači je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Pale-Prača. Prisutnima se najprije obratio predsjedavajući Općinskog vijeća Fuad Crnčalo, a nakon njega, načelnik općine Pale-Prača Asim Zec govorio je o brojnim projektima koji su u ovoj lokalnoj zajednici realizovani tokom 2010. godine, kao i o razvoju općine u proteklih 15 godina.

Upućujući čestitke građanima općine Pale-Prača povodom Dana reintegracije, premijer i predsjedavajući Skupštine BPK-a Goražde Emir Frašto i Nazif Uruči istaknuli su da će Vlada BPK-a Goražde, uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, znati u Budžetu BPK-a prepoznati značajne projekte usmjerene ka izgradnji i jačanju ove općine.

Po završetku svečane sjednice Općinskog vijeća općine Pale-Prača, dodijeljene su nagrade za najbolja tri literarna rada učenicima osnovne škole Prača koji su pisali o temi 19. mart Dan reintegracije Prače u Federaciju BiH. Dan reintegracije obilježen je i prigodnim kulturno-zabavnim programom kojeg su izveli učenici osnovne škole Prača.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.