• OBJAVLJENO: 14.05.2014.
Delegacija Vlade BPK Goražde predvođena premijerom Emirom Fraštom i ministricom obrazovanja Azrom Kuljuh posjetila Novi Pazar
“Drugi mogu od Goražda da nauče mnogo toga”

ik4gp8tj6ern57wu5jo

Premijer Bosansko – podrinjskog kantona Bosne i Hercegovine Emir Frašto i gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović razgovarali su , tokom posete bosansko – hercegovačke delegacije našem gradu , o privrednom , kulturološkom, turističkom i sportskom povezivanju Goražda i Novog Pazara, odnosno prostora BiH sa Sandžakom. Jedna od tema bile su i predstojeće Međuopštinske sportske igre,  MOSI 2014.

Gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović istakao je da je Goražde sredina od koje se svakako može naučiti dosta toga korisnog kada je reč o ekonomskom napretku.

„Drugi mogu od Goražda da nauče mnogo toga. Danas smo imali priliku da čujemo šta bi konkretno Novi Pazar mogao da učini kako bi unapredio pojedine društvene segmente i uspostavio kvalitetnije partnerske odnose sa Kantonom “.

Kada je o učešću na MOSI reč, premijer Goražda Emir Frašto istakao je da će njegov kraj na ovogodišnjim igrama imati rekordan broj učesnika u posleratnoj istoriji Bosne i Hercegovine.

DSC1033-600x398

„Novi Pazar je za nas sam po sebi magnet. Naši rezultati su dobrim dijelom i vaša zasluga, jer veze među našim zajednicama od privrede do sporta već postoje i nastojaćemo ih unaprijediti. Za nas je povezivanje Bosne i Hercegovine sa Srbijom, Kosovom, Crnom Gorom, Makedonijom do Turske veoma značajno, o čemu je takođe bilo riječi tokom današnjeg sastanka. Nastojaćemo da izgradnjom kvalitene trase zajednički ostvarimo ciljeve i stvorimo uslove za uspostavljanje neraskidivih privrednih veza, od koristi za sve “, zaključio je Frašto, ne krijući zadovoljstvo zbog boravka u Novom Pazaru.

Preuzeto sa : sandzakhaber.net

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.