• OBJAVLJENO: 28.05.2014.
Sa sjednice Kantonalnog štaba civilne zaštite
Nastavlja se akcija pružanja pomoći stanovnicima poplavljenih područja

Copy of IMG_9128

Na danas održanoj sjednici Kantonalnog štaba civilne zaštite rezimirane su dosadašnje aktivnosti na pružanju pomoći stanovništvu poplavljenih gradova, te je dogovoren okvirni plan za nastavak ovih aktivnosti u narednom periodu.

Kantonalni štab civilne zaštite u posljednjih je desetak dana svakodnevno koordinirao akcije pružanja pomoći stanovništvu poplavljenih područja, kako kroz prikupljanje namirnica, vode i sredstava za čišćenje, tako i kroz organizovane odlaske radnika, policije i građana Bosanskopodrinjskog kantona na poplavljena područja kako bi učestvovali u akcijama čišćenja.

– Što se tiče narednih aktivnosti, već sutra imamo organizovan odlazak jednog autobusa metalaca iz firmi sa lokaliteta bivše Pobjede u Maglaj, a za nedjelju je dogovoren i odlazak planinara iz Goražda – kazao je komandant Kantonalnog štaba civilne zaštite Suad Došlo i dodao da su učešće u ovim akcijama najavili i članovi Udruženja penzionera BPK-a.

Komandant Kantonalnog štaba zahvalio je svima koji su dali doprinos u pružanju pomoći na otklanjanju posljedica poplava, ističući posebno volontere koji su učestvovali u akcijama čišćenja i privredna društva iz ovog kantona koja su iskazala veliku solidarnost na prikupljanju i pružanju pomoći ugroženom stanovništvu.

Copy of IMG_9123

Kantonalni štab civilne zaštite i u narednom će periodu nastaviti sa koordinacijom aktivnosti na pružanju pomoći stradalim područjima.
– Apelujemo na građane da prikupljaju hranu, sredstva za čišćenje i deizinfekciju i alat za radove. Zasad ne treba dostavljati garderobu, osim gumenih čizama, a mi ćemo nastaviti sa pružanjem pomoći jer će ovakvo stanje potrajati – kazao je Suad Došlo.

Ministar unutrašnjih poslova Osman Subašić informisao je članove Štaba da će na zahtjev općine Odžak, patrola policije iz Bosanskopodrinjskog kantona biti upućena u ovaj grad kao ispomoć lokalnoj policiji u izvršavanju redovnih zadataka.

Načelnik Kantonalne uprave civilne zaštite Ramo Živojević informisao je članove Kantonalnog štaba o tome da su zadnje kišne padavine prouzrokovale oštećenja na lokalnim putevima i vodovodnoj mreži na području MZ Jabuka u općini Foča (FBiH), te da je u selu Vojnovići došlo do odrona zemlje usljed čega je ugrožen jedan stambeni objekat. Vlasnik objekta je privremeno iseljen, a nadležne službe pratit će stanje na terenu s ciljem poduzimanja odgovarajućih mjera.

Kantonalni štab informisao je i o tome da Odluka o odgađanju javnih kulturno-sportskih manifestacija na području BPK-a Goražde više nije na snazi.

Copy of IMG_9127

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.