• OBJAVLJENO: 30.05.2014.
Zajednički sastanak predstavnika BPK-a i Općine Goražde
Razgovarano o problemu odlaganja otpada

Copy of 100_6893

Predstavnici Ministarstva za prostorno uređenje, urbanizam i zaštitu okoline BPK Goražde, predvođeni ministricom Biljanom Simić, direktor Uprave za inspekcijske poslove Midhat Hadžiomerović, inspektor za ekologiju Damir Živojević, pomoćnik načelnika općine Goražde Enver Adžem i direktor JKP „6.mart“ Sadik Silajdžić danas su u sali Skupštine BPK Goražde održali zajednički sastanak.

Na sastanku je razgovarano o problemu odlaganja otpada u općini Goražde nakon zabrane odlaganja na deponiji Šišeta.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici firme „Sendo“ d.o.o iz Sarajeva koji su nosioci izrade Plana prilagođavanja za deponiju Šišeta, o čemu su prisutne upoznali direkor Edin Sendo i prof.dr. Munir Jahić.

Kako je istaknuto, Prostornim planom predviđeno je da se sanitarna deponija gradi na lokalitetu Trešnjica, općina Goražde. Do ovog lokaliteta nije urađen pristupni put, kao ni projektna dokumentacija za sanitarnu deponiju.

Obzirom na ozbiljnost problema dogovoreno je da se što prije pristupi rješavanju problema sanacije postojeće i izgradnji nove deponije. Dok se ovi problemi ne riješe, potrebno je pronaći novu lokaciju za privremeno zbrinjavanje otpada.

U svemu ovome potrebna je zajednička koordinacija svih nivoa vlasti, uključujući i obećanu pomoć od federalnog Ministarstva za okoliš i turizam, zaključeno danas.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.