• OBJAVLJENO: 30.05.2014.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Održan nastavak 82.redovne sjednice

Copy of IMG_9133
Tom prilikom, usvojen je Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Kantonalnog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći.

Vlada je razmatrala i usvojila Izvještaj o radu Komisije za provođenje postupka javne nabavke u BPK-a Goražde te dala saglasnost da se za najpovoljnijeg ponuđača za sukcesivnu isporuku autodijelova izabere društvo “Map Auto” d.o.o. Goražde.

Zbog osnovanog prigovora, Vlada je poništila započeti postupak nabavke osiguranja te donijela odluku da se provede ponovljeni postupak javne nabavke predmetnih usluga.

Vlada je danas razmatrala i zahtjev firme “Bosanski resort” te odobrila Ministarstvu za privredu da nastavi započete pregovore sa ovom firmom o investiranju u BPK Goražde.

Na današnjoj sjednici razmatrani su i odgovori na poslanička pitanja te doneseno nekoliko odluka o jednokratnim novčanim pomoćima građanima i udruženjima.

Na kraju sjednice, Vlada je dala saglasnost Direkciji robnih rezervi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da izvrši prijem jednog pripravnika – SSS- IV stepen i jednog pomoćnog radnika.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.