• OBJAVLJENO: 26.04.2011.
Održan nastavak 8.redovne sjednice Vlade BPK-a Goražde

Na današnjem nastavku 8.redovne sjednice Vlada Bosansko-podrinjskog kantona usvojila je svoj Program rada za 2011.godinu i Program razvoja kantona 2011-2014, i uputila ih u skupštinsku proceduru.

Nakon što je primila k znanju informaciju Ministarstva za privredu o podnesenoj inicijativi privrednog društva „Prevent“ Goražde za pokretanje mehanizma specijalne pogodbe za raspolaganje imovinom, Vlada je pokrenula postupak pregovora sa ovim privrednim društvom i imenovala pregovarački tim u kojem se pored ministra privrede, nalaze i ministri za finansije, obrazovanje i boračka pitanja, te sekretar Vlade. Ovaj tim će, kako je najavljeno, već sutra u 13,00 sati imati prvi sastanak sa predstavnicima firme „Prevent“. Ako pregovori završe uspješno, firma „Prevent“ će na prostoru Vitkovića otvoriti nove pogone za proizvodnju dijelova namijenjenih za automobilsku industriju, na prvom mjestu, automobilskih presvlaka, u kojima će uposliti značaj broj radnika.

Na ovoj sjednici, Vlada je dala saglasnost na novi Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Službi za zajedničke poslove kantonalnih organa uprave.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.