• OBJAVLJENO: 09.06.2014.
"Dan radosti"
Učenici područnih škola iz Goražda posjetili Sarajevo

Na poziv potpredsjednika Federacije BiH Svetozara Pudarića, 49 školaraca područnih škola iz Goražda došli su posjetiti Sarajevo

1

Potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić, u sklopu svojih aktivnosti koje su posvećene djeci i mladima u FBiH, već više od godinu dana finansira projekt ” Dan radosti” kojim je do danas Sarajevo posjetilo gotovo 1.500 školaraca.

Cilj projekta koji se realizuje i uz pomoć Centra za sport i rekreaciju Sarajevo jest da se djeci iz područnih osnovnih škola, učenicima prvih i drugih razreda omogući jednodnevni izlet u Sarajevo.

Današnji program posvećen je učenicima područnih škola iz Goražda. Za školarce iz Sadbe, Berića, Vitkovića, Bogušice Ilovače, Osanice, Resetnića i Kraboriša bit će ovo nezaboravan dan.

– Na poziv potpredsjednika Federacije BiH Svetozara Pudarića, 49 školaraca područnih škola iz Goražda došli su posjetiti Sarajevo. Ovo je njima poseban dan jer su prvi put u posjeti Sarajevu i velika je vjerovatnoća, nažalost, da nikad više neće doći u ovaj grad – kazala je učiteljica u Osnovnoj školi „Mehmedalija Mak Dizdar” u Vitkovićima kod Goražda Narcisa Hotović-Gluhačević.

U sklopu posjete Sarajevu, djeca obiđu Baščaršiju, ručaju u jednoj od poznatih sarajevskih ćevabdžinica, provozaju se tramvajem koji se posebno iznajmi za njih i vrhunac posjete je odlazak u kino gdje će pogledati animirani film, prilagođen njihovom uzrastu u 3D tehnologiji.

– Ovo je osmi put da djeca iz područnih škola s područja Federacije BiH dolaze u Sarajevo u okviru programa koji realizira Kabinet potpredsjednika Federacije i Centar za sport i rekreaciju općine Centar u saradnji s kantonalnim MUP-om. Program je prilagođen tako da djeca vide što više znamenitosti Sarajeva. Do sada je, u sklopu  ovog programa, Sarajevo posjetilo 1.500 djece – rekao je potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić.

Djeca nisu mogla sakriti zadovoljstvo i uzbuđenje koje im je donio jednodnevni izlet u Sarajevo. Za većinu njih ovo je bila prva posjeta glavnom gradu BiH.

Preuzeto sa: www.sdp.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.