• OBJAVLJENO: 29.04.2011.
Ministarstvo unutrašnjih poslova BPK-a
Kolege iz Bihaća donirale vozilo

ministar_usk_290411_b1_1.JPG

Dobra saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova u Federaciji BiH na polju unaprijeđenja rada u oblasti unutarnjih poslova rezultat je i današnje posjete predstavnika iz Unsko-sanskog kantona. Ministar unutrašnjih poslova USK-a dr.sci Šefik Smlatić sa saradnicima posjetio je kolege u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde i ovom prilikom donirao im vozilo za policijsku ophodnju i pored činjenice da se i u USK –u suočavaju sa finansijskim problemima. Goraždanskim policajcima ovo je u, svakom slučaju, značajna donacija za unaprijeđenje uslova rada.

ministar_usk_290411_b1_2.JPG

„Želja nam je da zbližimo ova dva kantona i uvežemo oba ministarstva i da ta saradnja pokaže spregu najistočnijeg i najzapadnijeg dijela BiH. Ja ću učiniti sve da mi ubuduće jedni drugima pomažemo, a ne da primamo strane donacije. Mi moramo iz svojih resursa da stvaramo, a stranci neka ipak shvate da je BiH nezavisna zemlja, koja je suverena, koja ima svoju sudsku, zakonodavnu i izvršnu vlast i funkcionere koji moraju da vode ovu državu i odgovaraju svom narodu, gradeći pozicije koje im je narod dao da doprinesu boljem životu sviju, a pogotovo naše omladine, jer Ministarstvu unutrašnjih poslova je to jako važno“- ovom prilikom kazao je ministar Smlatić.

ministar_usk_290411_b1_3.JPG

Kako je danas istaknuto, saradnja ova dva kantona će se nastaviti i u budućnosti, a također upućen je i poziv kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova koji rade u nešto boljim uslovima da pomognu kolege u onim dijelovima FBiH u kojima policajci rade bez adekvatne opreme. Prema riječima ministra Sipovića, podrška koju su kolege iz USK-a pružile je od velikog značaja.

„Svakako, ovo je dobra stvar što smo dobili motorno vozilo, kompletno opremljeno za poslove kojim se policija bavi i svakako će učiniti rad policije efikasnijim. Zahvaljujem se ministru Smlatiću što su zaista učinili veliki napor, jer velika je stvar doći iz Bihaća i dati podršku našem Ministarstvu“ – riječi su ministra Sipovića.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.