• OBJAVLJENO: 12.06.2014.
Goraždanski muftija Remzija ef.Pitić posjetio Vladu BPK Goražde
Iskazana dobra volja za nastavak međusobne saradnje

Copy of IMG_9694

U prvoj zvaničnoj posjeti Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je boravio novimenovani goraždanski muftija Remzija ef. Pitić.

Sastanku sa premijerom Emirom Fraštom i članovima Vlade prisustvovali su i predsjedavajući Skupštine BPK Goražde Suad Došlo i načelnik općine Goražde Muhamed Ramović.

„ Iskazali smo dobrodošlicu, volju za saradnjom i obavili vrlo značajne razgovore vezano za otvaranje Islamskog kulturnog centra. Vjerujem da ćemo dobro sarađivati, jer dobra volja postoji u interesu svih građana našeg kantona“- kazao je premijer BPK Emir Frašto nakon sastanka.

Copy of IMG_9669

Pored dobrodošlice, najveći dio sastanka bio je posvećen pripremama za svečano otvaranje Islamskog kulturnog centra i Kantonalne bolnice koji su planirani za 20.juni. Podršku Goraždanskom muftijstvu i Islamskoj zajednici u pripremi ovog značajnog događaja kojem će, pored naših građana i zvanica prisustvovati više od 300 gostiju iz Turske, danas su iskazali Vlada BPK i Općina Goražde.

„ Ima hiljadu razloga da budemo zajedno i nema ni jedan da to ne bude. Koliko ćemo uspjeti biti zajedno to zavisi od svih nas, koji budemo obnašali ove dužnosti i koliko se budemo uspjeli organizirati. Svakako, dvojica su uvijek pametniji i jači od jednoga i mi imamo šta jedni drugima kazati, predložiti i podržati. Naš današnji susret je priprema za predstojeće dane i manifestacije koji nas čekaju, i pokazuje ustvari da zajedno možemo uraditi puno više, lakše i na taj način pomoći samim sebi u relaksaciji ukupne atmosfere na cijelom području Muftijstva goraždanskog- riječi su goraždanskog muftije Remzije ef. Pitića.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.