• OBJAVLJENO: 17.06.2014.
Održana sjednica Ustavne i zakonodavno-pravne komisije
Razmatrani materijali za 32. redovnu sjednicu

Copy of IMG_9934

Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na sjednici koja je održana danas, pored inicijative za promjenu Ustava našeg kantona, razmatrala je i niz prijedloga izmjena i dopuna zakona koji bi se trebali naći na 32. redovnoj sjednici Skupštine BPK Goražde.

Inicijativa za promjenu Ustava BPK Goražde predložena je od ovlaštenog predlagača i pravno je utemeljena te je Komisija donijela zaključak kojim predlaže Skupštini da se vodi rasprava o ovoj inicijativi.

Komisija je danas razmatrala i prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima te predložila Skupštini BPK Goražde njegovo donošenje.

Skupštini je predloženo da po skraćenom postupku donese zakone o neprofitno-socijalnom stanovanju, javnom okupljanju i unutrašnjim poslovima.

Takođe, na današnjem zasjedanju Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine BPK Goražde razmatrala je i odluku o osnivanju Javne ustanove „Dom za zaštitu starijih osoba sa stacionarom“ Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Obzirom da je i ova odluka pravno utemeljena, Komisija je predložila Skupštini njeno usvajanje.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.