• OBJAVLJENO: 18.06.2014.
Posjeta predstavnika TIKA-e
U ponedjeljak, 23 juna svečana ceremonija otvaranja rekonstruisane Kantonalne bolnice u Goraždu

Copy of IMG_9963

Vršilac dužnosti direktora za BiH Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) Sibel Özkaya na današnjem sastanku sa premijerom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emirom Fraštom dogovorila je program svečane ceremonije otvaranja Kantonalne bolnice Goražde, koja je planirana u ponedjeljak 23.juna, s početkom u 11,00 sati.

Sastanku na kojem su precizirani detalji ovog značajnog događaja za Bosansko-podrinjski kanton Goražde prisustvovali su i resorna ministrica Nela Čarapić i direktor Kantonalne bolnice Goražde prim.dr. Fuad Rovčanin.

Svečanom otvaranju bolnice čiju je rekonstrukciju i nadogradnju trećeg sprata sa 70 posto sredstava finansirala TIKA, pored kantonalnih i općinskih zvaničnika te zvanica iz Turske, prisustvovaće, kako je najavljeno, i zamjenik premijera Republike Turske prof. dr. Emrullah İşler, federalni premijer Nermin Nikšić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Treba naglasiti da će predstavnici TIKA-e , zajedno sa velikim brojem zvanica iz Turske, posebno iz općina donatora Keçiören (Ankara) i Şahinbey (Gaziantep) učestvovati i na svečanom otvaranju Islamskog kulturno-obrazovnog centra “ Sultan Mehmed Fatih II” u Goraždu koje je planirano u petak, 20. juna.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.