• OBJAVLJENO: 20.06.2014.
83.redovna sjednica Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Odobren avans za izvođenje grubih građevinskih radova na stambeno-poslovnom objektu Lamela H2-zgrada za mlade

Copy of IMG_9989

Na današnjoj 83.redovnoj sjednici, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde utvrdila je i u skupštinsku proceduru uputila Prijedlog Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U skupštinsku proceduru upućen je Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, kojim su prema obrazloženju ministra za boračka pitanja, stvorene pretpostavke za brže zapošljavanje boračkih kategorija te obezbijeđen transparentniji rad.

Vlada je danas odobrila jednokratne novčane pomoći za 19 branilaca i članova njihovih porodica, te dala saglasnost Direkciji robnih rezervi BPK-a Goražde da izvrši mljevenje pšenice u količini od 18.884 kilograma, radi podjele brašna demobilisanim borcima bez naknade.

Odobrena su takođe i sredstva za isplatu hedija živim i članovima porodica posthumnih dobitnika najvećih ratnih priznanja s prostora BPK Goražde za 2014.godinu.

Vlada je donijela Odluku o odobravanju plaćanja subvencija za podsticaj razvoja, poduzetništva i obrta iz Budžeta Ministarstva za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Razriješeni su članovi Skupštine JP Bosansko-podrinjske šume d.o.o. Goražde a na 90 dana imenovani novi, te donosen zaključak o ponovnom raspisivanju javnog oglasa za popunu ovog tijela.

Na današnjoj sjednici Vlada je odobrila plaćanje avansne fakture GPD „Drina“ u iznosu od 247.936 KM, na osnovu ugovora o izvođenju grubih građevinskih radova na izgradnji stambeno-poslovnog objekta „Lamela H2- zgrada za mlade“.

Vlada je dala načelnu saglasnost da se definiše Sporazum o sufinansiranju izgradnje i rekonstrukcije saobraćajnica u obuhvatu Izmjena i dopuna RP «Rasadnik» u Goraždu, radi uređenja građevinskog zemljišta u svrhu izgradnje trgovinskog centra „Bingo“ u Goraždu.

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dobio je saglasnost na potpisivanje Ugovora o nabavci i ugradnji materijala i opreme na izradi kotlovnice u objektu JU OŠ «Fahrudin Fahro Baščelija» Goražde.

Potvrđena je i Odluka o upisu učenika u prvi razred srednjih škola za školsku 2014/2015.godinu.

Vlada je danas utvrdila i osnovicu za plaće korisnika budžeta za mjesec maj, u iznosu od 360 KM, kao i naknadu za topli obrok u iznosu od 7 KM po danu . Razlika od 1 KM dnevno za topli obrok biće, kako je ranije odlučeno, uplaćena na račun Fonda za pomoć poplavljenim područjima.

Vlada je odobrila isplatu novčanih sredstava Domu za stara i iznemogla lica kao i redovnu tranšu JP RTV BPK Goražde.

Razmatrana je takođe i Informacija Ministarstva za finansije o ostvarenju prihoda u periodu januar-maj 2014.godine, koja je vraćena na doradu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.